Näyttelyt

Sauna / Uusi Sauna, Helsinki / 19.4.2021 – 5.3.2022

Olen kahden vuoden ajan piirtänyt kuvan jokaisesta saunasta, jossa olen saunonut. Olen aktiivisesti käynyt saunomassa erilaisissa saunoissa. Olen ottanut saunaan mukaan lyijykynän ja luonnoskirjan. Luonnos pitää tehdä nopeasti ennen kuin paperi kostuu löylystä ja hiestä.

Uuden Saunan näyttelyssä on 21 originaalimaalausta savusaunoista taloyhtiön sähkösaunaan. Sen lisäksi on kymmenen kuvan sarja suurennoksia hienoimmista saunaelämyksistä, vihreästä avannosta ja naisten skumppasaunasta.

Uusi Sauna on avoinna tiistaista lauantaihin klo. 14-21.

Työskentelyä on tukenut taiteen edistämiskeskus.

Tulevat näyttelyt:

Uusi Vihreä / Pesula Galleria, Sipoo / 9.3.-27.3.2022

Pive Toivosen taitavat akvarellimaalaukset näyttävät maagisia näkyjä arktiseen ja trooppiseen. Lumiseen jääkanteen avautuu tumma avanto, mutta veden alla ovat trooppiset kasvit ja eläimet. Sademetsän valloittamat unohtuneet kylpylät ovat avoinna eläimille. Valkoisina hehkuvat arktiset eläimet erottuvat voimakkaan vihreästä taustasta. Uusi vihreä on vihreää oikeassa ja väärässä paikassa.

Aunis Ahosen teoksissa kasvifantasiat, olennot ja organismit kohdistavat katseen biosfäärin herkkyyteen ja vaikutuksille alttiina olevaan luontoon, josta emme ole erillämme. Kyky unelmoida on kasvua kohti Uutta vihreää.

Työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.